Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Roy Vonborg berätta om vad han tycker om dombeslutet i klippet. Foto: SVT

Roy Vonborg döms till sju månaders fängelse för misshandel och barnfridsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta Moderatpolitikern Roy Vonborg döms till sju månaders fängelse för flera brott mot sina anhöriga. Enligt domen ska han bland annat ha misshandlat en kvinna som hade ett spädbarn i famnen.

– Jag tycker att den här domen har gått jättehårt åt mig, säger Roy Vonborg efter att ha tagit del av domen.

Vonborg var tidigare moderat ledamot i Bollnäs kommunfullmäktige men har avsagt sig sina politiska uppdrag. Nu döms han för flera fall av misshandel, barnfridsbrott och olaga hot. Offren är alla anhöriga till den före detta politikern.

Vid ett av brottstillfällena ska Roy Vonborg ha slagit en kvinna i ansiktet upprepade gånger – trots att hon höll ett spädbarn i sin famn.

– Jag har inget minne av de här brotten. Jag har minnesförluster och vid det senaste tillfället hade jag druckit, säger Roy Vonborg.

Hur är relationen med din familj idag?

– Vi har bara SMS:at. Men vi är en familj som bryr sig om varandra – vi älskar varandra, det är så.

Fotnot: SVT har inte talat med Roy Vonborgs anhöriga. Åsikterna som framförs i artikeln är därför inte styrkta av dessa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.