Ingen elittävling i Lervik – ryttarsällskapets anläggningen håller inte måttet

Uppdaterad
Publicerad

För första gången på många år får Gävle Ryttarsällskap inte arrangera någon hopptävling i elitserien på hemmaplan i Lervik.

– Anläggningen håller inte längre måttet. Därför kan vi inte tilldela GRS någon elittävling i år, säger Robert Solin, Ridsportförbundets nationella samordnare för hoppning.

Det är framför allt framridningsarenan, ridbanan som används för uppvärmning innan hästarna ska in på tävlingsarenan, som inte håller den kvalitet som krävs för elittävlingar.

– Den måste åtgärdas med ett modernt underlag och helst en taklösning, säger Robert Solin.

Inte utvecklats på 10 år

Det ridhus som Gävle Ryttarsällskap väntat på i 13 år skulle kunna vara en lösning på  problemet.

– GRS har haft elitseriehoppning i många år, men deras anläggning har inte utvecklats nämnvärt de senaste tio åren, säger Robert Solin.

Ingen tävling på hemmaplan

– Det är jättesorgligt att vi inte kan ha en elitserieomgång för storhäst som vi brukar ha varje år, säger Alva Hellgren, tävlingsryttare på Gävle Ryttarsällskap.

– Tänk dig att Brynäs skulle spela sina hemmamatcher i Leksand, säger Robert Solin.

För första gången på många år får Gävle Ryttarsällskap inte arrangera någon hopptävling i elitserien på hemmaplan i Lervik. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.