Åsa Lindestam (S), riksdagsledamot Foto: TT

S-riksdagsledamot lät riksdagen stå för makens hotellkostnader

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Aftonbladet inledde sin granskning ville S-ledamoten plötsligt betala tillbaka över 4 500 kronor.
Men Lindestam skyller allt på riksdagsförvaltningen.
–Jag är förbannad, säger hon till SVT Gävleborg.

– Jag kommer inte ändra mitt beteende, säger hon till Aftonbladet och hävdar att hon gjort en överenskommelse  med förvaltning i ärendet. En överenskommelse som dock inte bekräftas, enligt Aftonbladet.

Resa till Almedalen

Det var i samband med en resa till Almedalen i somras som Åsa Lindestam bodde på hotell med sin make, socialdemokratiska kommunalrådet Sven- Erik Lindestam och inte gjorde avdrag för makens hotellkostnader när hon presenterade sig reseräkning för utlägg. Sammanlagt rör det sig om en kostand på 4 500 kronor.

På sin Facebooksida skriver hon under fredagskvällen:

”Eftersom den medarbetare (på riksdagsförvaltningen, red. anm.) jag hade kontakt med var osäker på hur regelverket såg ut angående själva hotellvistelsen så kom vi överens om att de skulle återkomma i ärendet. Reseräkningen skulle inte vara avslutad förrän hon informerat om jag skulle betala hotellet själv eller inte.”

Vidare förklarar hon inget hörde av dem och att de avslutat ärendet utan hennes vetskap. Då hon kontaktat reseadministratören på riksdagsförvaltningen efter att hon märkt att Aftonbladet börjat med granskningen erkände de misstaget.

Åsa Lindestam är en av flera riksdagsledamöter som avslöjats av tidningen med oegentligheter kring privata utgifter som man låtit staten betala.

Åsa Lindestam, 62, valdes in i riksdagen för Socialdemokraterna 2002 och är även vice ordförande i Försvarsutskottet.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer