Så blir trafiklösningen när nya kulturhuset i Gävle ska byggas

Uppdaterad
Publicerad

Stora trafikstörningar är att vänta när nya kulturhuset i Gävle ska byggas. Nu är det klart att fyra lindar måste tas ner och att körfältet närmast stadsbiblioteket stängs av under minst två år.

Vi har tidigare berätta om att träd riskerar att kapas när kulturhuset ska byggas. Det handlar om fyra lindar som står i vägen när ett extra busskörfält bredvid den befintliga körbanan på Södra Kungsgatan måste fram för att klara av kollektivtrafiken. De sju lindarna på östra sidan kommer dock att klara sig men ska beskäras för att inte skadas under byggtiden.

– Vi behöver vidta åtgärder så att de som arbetar på platsen och alla som behöver passera byggarbetsplatsen kan göra det tryggt och säkert. Det innebär att vi också behöver spärra av vägen framför byggarbetsplatsen, säger Hanna Gustafsson, projektledare trafikomläggning i ett pressuttlande.

Bygget av det nya körfältet och de andra trafikåtgärderna startar i slutet av juni enligt Gävle kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya kulturhuset i Gävle

Mer i ämnet