Så drabbas Gävleborg om småföretagen går under

Publicerad

Många små företag riskerar att gå under i coronakrisen – det har varken Gävleborgs län eller kommuner råd med, menar branschorganisationen Företagarna. Det finns omkring 46 000 jobb i småföretagen i länet, och med dem totalt 3,3 miljarder i skatteintäkter till kommunerna. Så här mycket finns att förlora i varje kommun.

Till småföretag räknas de med max 49 anställda. Visste du att...

Gävle: ...Det finns 16 043 jobb i de små företagen i Gävle kommun? Och visste du att företagarna tillsammans med alla anställda i dessa företag bidrar med 1,2 miljarder kronor till kommunens skatteintäkter?

Coronaviruset i Gävleborg

Bollnäs: ...Det finns 4 918 jobb i de små företagen i Bollnäs kommun? Och visste du att företagarna tillsammans med alla anställda i dessa företag bidrar med 335 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter?

Hofors: ...Det finns 962 jobb i de små företagen i Hofors kommun? Och visste du att företagarna tillsammans med alla anställda i dessa företag bidrar med 95 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter?

Hudiksvall: ...Det finns 6 503 jobb i de små företagen i Hudiksvalls kommun? Och visste du att företagarna tillsammans med alla anställda i dessa företag bidrar med 435 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter?

Nordanstig: ...Det finns 1 634 jobb i de små företagen i Nordanstigs kommun? Och visste du att företagarna tillsammans med alla anställda i dessa företag bidrar med 133 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter?

Ockelbo: ...Det finns 1 034 jobb i de små företagen i Ockelbo kommun? Och visste du att företagarna tillsammans med alla anställda i dessa företag bidrar med 82 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter?

Ovanåker: ...Det finns 1 839 jobb i de små företagen i Ovanåkers kommun? Och visste du att företagarna tillsammans med alla anställda i dessa företag bidrar med 140 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter?

Sandviken: ...Det finns 4 589 jobb i de små företagen i Sandvikens kommun? Och visste du att företagarna tillsammans med alla anställda i dessa företag bidrar med 365 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter?

Söderhamn: ...Det finns 4 104 jobb i de små företagen i Söderhamns kommun? Och visste du att företagarna tillsammans med alla anställda i dessa företag bidrar med 296 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter?

Ljusdal: ...Det finns 4 274 jobb i de små företagen i Ljusdals kommun? Och visste du att företagarna tillsammans med alla anställda i dessa företag bidrar med 284 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet