Hör hur drabbade boende tas omhand efter den svåra branden i Gävle, och se bilder från lördagen då övervåningarna brann med höga lågor. Foto: Stefan Larsson/SVT

Så får drabbade boende hjälp efter storbranden i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Bostadsbolaget Gavlegårdarna och försäkringsbolag försöker hjälpa de boende som drabbats av evakuering som följd av den svåra branden i Gävle.

Brandskyddsföreningens restvärdeledare Håkan Andersson konstaterar att det är stora skador i fastigheten, av branden och av släckinsatserna. Gavlegårdarnas kommunikationsansvarige för denna händelse, Peter Levin, säger att hyresgästerna nu behöver kontakta sina försäkringsbolag.

Och i den närbelägna pizzerian finns bland annat skaderegleraren Emma Nyström från Länsförsäkringar, för att ta hand om boende som hamnat i problem med var de ska bo nu. Men hon förklarar att läget är tufft när det gäller hotellrum, efter de stora översvämningarna i Gävleområdet.

Hör mer om situationen och hur boende tas omhand i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höghusbrand i Gävle

Mer i ämnet