”Så mycket folk i lilla Söderhamn”

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen slogs det tidigare publikrekordet från Piteås SM-vecka och under söndagen fortsatte läktare runt om i staden att fyllas med besökare.

På söndagförmiddagen avgjordes skiathlon inför publiktäta spår och fullsatta läktare på Hällåsen.

– Det är otroligt kul att det händer så mycket i stan, säger Viktoria Johansson från Söderhamn.

Piteås rekord slaget

Att SM-veckan, med tävlingar i Hassela, Bollnäs och framförallt i Söderhamn, blev en succé, stod klart redan under lördagen. Då räknade arrangörerna att SM-veckan hade besökts av 55 000 personer vilket slår det tidigare rekordet från Piteå, 40 000 besökare, med råge.

De slutgiltiga besökssiffrorna blir klara under nästa vecka men kultur- och fritidschefen gav sig på en gissning under söndagen:

– I dag räknar vi med 20 000 besökare till, då är vi uppe i 75 000, och då har vi inte räknat in evenemangen som har skett i stan (artister, medaljutdelningar mm. reds.anm.), så över 90 000 besökare kan det nog vara, säger Anders Uddén.

Största arrangemanget

Under helgen har många letat sig till Hälsinge motorstadion på gamla flyglottiljen. Där har rally och rallycross avgjorts.

– Det här är det abolut största arrangemanget vi har gjort, säger Frasse Berg, projektledare för motortävlingarna under SM-veckan.

Ville Wernersson från Söderhamn imponerades av hästkrafterna.

– Det är bra drag, och att det är så mycket folk här, i lilla Söderhamn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.