Konditor är ett av de yrken som i framtiden kommer att behöva arbetskraft. Detta enligt Arbetsförmedlingen som 2014 släppte en lista över vilka jobb som har bäst respektive sämst utsikter att få jobb inom i framtiden. Foto: TT

Vill halvera ungdomsarbetslöshet

Uppdaterad
Publicerad

Hudiksvalls kommun ska halvera arbetslösheten bland unga fram till år 2020. Det är innebörden av en överenskommelse som kommunen har tecknat med Arbetsförmedlingen.

Samarbetet vill man betrakta som startskottet för en lokal kraftsamling mot arbetslöshet bland unga. 

I dag är drygt 400 unga mellan 16-24 år utan sysselsättning i Hudiksvalls kommun. Den siffran ska med stöd av en lokal överenskommelse mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen Norra Hälsingland minska med 50 procent till år 2020.

På tisdag lämnar Hudiksvall in en samarbetsöverenskommelse mellan kommunen och Arbetsförmedlingen till statliga Delegationen för unga till arbete (Dua).

Dua bedömer att överenskommelsen uppfyller samtliga uppsatta kriterier och menar att den kan komma att lyftas fram som ett gott exempel i Dua:s verksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.