Sandvikens IF blev erbjuden en plats i Elitettan efter avhopp från Kungsbacka. Den platsen har man nu tackat ja till. Foto: Sandvikens IF

Sandviken tackar ja till spel i Elitettan: ”Känns roligt och inspirerande”

Uppdaterad
Publicerad

Sandvikens IF:s damlag tar klivet upp i svensk elitfotboll. Säsongen 2020 kommer laget att spela i Elitettan. Det står klart efter att föreningen idag tackat ja till en plats i serien. Det meddelar föreningen i ett pressmeddelande under fredagsförmiddagen.

– Det blir kul, det blir en annan målsättning. Vi ska försöka etablera oss i Elitettan, säger Anders Eriksson, klubbchef i Sandvikens IF till SVT Gävleborg.

Sandviken får platsen i serien efter att Kungsbacka DFF tvingats dra sig ur serien på grund av för få spelare. Dösjöbro IF fick frågan om att ta steget upp, men de valde att tacka nej av samma skäl som Kungsbacka.

Då fick Sandviken frågan, och efter lite betänketid så har man nu valt att tacka ja.

– En sån här chans kan vi inte tacka nej till, det ska bli jättekul, säger mittfältaren Wilma Näslund, som varit med på hela resan från division tre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.