Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sandvikens IF är tillbaka i elitfotbollen men fortfarande är det osäkert var hemmamatcherna ska spelas. Foto: Jan-Peter Eriksson/SVT

Sandvikens IF laddar för Superettan men fortfarande oklart med hemmaplan

Publicerad

I Sandviken förbereder sig herrlaget för spel i Superettan som drar igång i månadsskiftet mars-april. Men Jernvallen uppfyller inte Svenska Fotbollsförbundets krav för spel i Superettan så fortfarande är det oklart var hemmamatcherna kommer spelas.

På kort sikt krävs bland annat ny belysning och ett arrangemang för bortasupportrar. Dessutom är konstgräset för snabbt. Men även om han tillstår att det blir en kamp mot klockan är Sandvikens klubbchef optimist.

– Skulle det vara något vi inte får dispens för så tror jag inte det är något som vi inte kan lösa, säger Anders Eriksson.

Gavlevallen kan bli reservlösning

Men om det ändå inte skulle gå har klubben förberett sig för en annan lösning.

– Vi har ställt frågan till Gävle kommun om det skulle vara okey att använda Gavlevallen som reservarena.

Frågan är hur spelarna ser på att eventuellt spela sina hemmamatcher i till exempel Gävle där dessutom lokalkonkurrenterna har sin hemmaplan.

– Det är klart man vill spela här i Sandviken men vi måste ju fokusera på det sportsliga, det vi kan påverka, säger Felix Jakobsson som är målvakt i SIF.

Uppgradering av VM-arenan

Sandvikens IF spelar i dagsläget sina hemmamatcher på Jernvallens A-plan. Nyligen beslutade Sandvikens kommunstyrelse att säga ja till en uppgradering av den intilliggande så kallade VM-arenan för att långsiktigt uppfylla fotbollsförbundets krav.

Kostnaderna för hela kalaset är beräknat till 65 miljoner. Den 19:e februari beslutar kommunfullmäktige i frågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.