Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Sandvikens IF:s kval kan ge Gästrikland dubbelt avancemang

Uppdaterad
Publicerad

Gefle IF är redan klara för Superettan. Men det kan bli dubbelt avancemang för Gästrikefotbollen om Sandvikens IF lyckas väl i kvalmatcherna mot Örgryte IS.

Sandvikens IF är Norrlands mest meriterade fotbollslag med 21 allsvenska säsonger bakom sig. Det var länge sedan, men nu nosar klubben på en plats i landets näst högsta serie.

– Vi har haft tydliga ambitioner med att vi vill gå upp med våra representationslag i svensk elitfotboll, säger Sandvikens IF:s klubbchef Anders Eriksson.

Superettan

Möjligt med fortsatta derbyn

Under fyra år har Gästrikederbyn mellan Sandvikens IF och Gefle IF lockat stor publik i division ett norra. Nu finns alltså möjlighet till prestigefyllda möten på högre nivå nästa år.

– Gästrikland är ett litet fotbollsdistrikt så det skulle vara en fjäder i hatten om vi lyckas, säger Anders Eriksson.

Under torsdagskvällen tar Sandvikens IF emot Örgryte IS hemma på Jernvallen. Efter att returmötet sedan spelats på Gamla Ullevi i Göteborg på söndag vet vi om Sandvikens IF lyckas ta steget upp.

– Det är en utmaning men vi har ett jättestarkt lag, avslutar Anders Eriksson.

Men vill Gefle IF verkligen ha sällskap av fler Gästrikelag i Superettan?  I klippet medverkar även GIF:s klubbchef Daniel Kraft och berättar om hur han ser på det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan

Mer i ämnet