Tekniker arbetar vid fyndplatsen. Foto: Anders Sundin/Arkiv

Sätramordet: Misstänkte 17-åringen erkänner knivhugg

Uppdaterad
Publicerad

Den 17-årige pojke som sitter häktad misstänkt för mordet på en 16-åring i Sätra uppger nu att han knivhuggit 16-åringen, men nekar till mord. Det säger åklagare Therese Stensson.

Det var under omhäktningsförhandlingen i dag som 17-åringen genom sin försvarare erkände att han stuckit 16-åringen med kniv. Det ska ha skett i samband med ett bråk mellan de två menar han och medger ansvar för vållande till annans död och grov misshandel.

– Det är den version han lämnade under omhäktningsförhandlingen, bekräftar åklagare Therese Stensson.

Tonåring hittad död i Sätra

17-åringen har skador sig själv som han menar uppstod när han slogs med 16-åringen och som visar att det varit ett slagsmål mellan det två.

– Min uppfattningen är det inte gått till på det sättet, den misstänkte angriper 16-åringen och skadar sig själv vid själva angreppet. 16-åringen har dött av knivhugg, säger Therese Stensson.

Motivet uppges vara bråk om en flickvän.

Utredningen fortsätter och om två veckor måste ett beslut om åtal eller ett nytt omhäktningsbeslut tas. Under tiden försöker man att göra det möjligt att flytta 17-åringen till ett så kallat SIS-hem enligt Therese Stensson. 17-åringen sitter fortfarande häktad med restriktioner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tonåring hittad död i Sätra

Mer i ämnet