Brynässpelare hånade motståndare för funktionsnedsättning

Uppdaterad
Publicerad

När Djurgården vann mot Brynäs med 7–1 i lördags tappade en av spelarna humöret och hånade en motståndare för hennes funktionsnedsättning.

Under finalspelet i SHL i våras blev HV71:s målvakt kallad för ”särbarn” av en Brynäs-spelare i herrlaget. Nu har det hänt igen, fast i damlaget. Det var när Brynäs mötte Djurgården i lördags som en spelare ska ha hånat en spelare i hemmalaget för hennes funktionsnedsättning.

– Det är förstås alldeles tokigt och strider mot allt vi jobbar emot, säger Brynäs klubbdirektör Johan Stark till SVT Nyheter Gävleborg. Men hon mår mycket dåligt nu och säger själv att hon fick en blackout.

Trash talk

Brynäs gick inför säsongen ut och sa att man skulle jobba aktivt för att inte förknippas med så kallat trash talk efter incidenten i Jönköping där målvakten Linus Söderström med en adhd diagnos hånats.

– Vi har jobbat med de här frågorna kring hela klubben om hur vi ska förhålla oss till det här. Till hennes försvar ska sägas att hon omedelbart efter matchen bad om ursäkt, säger Johan Stark.

LÄS MER: Här är Brynäs ursäkt till HV-målvakten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.