Pandemin har lett till många flyttade matcher för Brynäs och de andra lagen i SHL. Men några det gått bättre för är Brynäs damer och lagen i SDHL som nästan kunnat spela på som vanligt. Foto: Stina Stjernkvist/TT, Sara Stylbäck/SVT

Brynäs damlag har klarat sig bättre än herrlaget från coronasmitta

Uppdaterad
Publicerad

Matcher flyttas och smitta sprids i herrarnas hockeyliga SHL medan damerna i SDHL hittills kunnat spela på nästan ostört. Hör vad spelare i Brynäs IF och företrädare för damhockeyligan SDHL tänker om det.

Sedan hockeyligorna drog igång i höstas har SDHL endast behövt skjuta fram tre matcher på grund av coronasmitta i lagen, medan herrligan SHL har fått flytta fram betydligt fler.

Brynäs IFs herrar är ännu ett av lagen i raden av dem som drabbats av smitta i laget. Vilket innebär fler flyttade matcher.

– Egentligen trodde jag att det skulle vara tvärtom eftersom att många av oss går i skolan och jobbar och träffar mycket fler folk än vad herrarna egentligen behöver göra, säger Emma Forsgren, spelare i Brynäs IF.

Men vad är det då som gör att två olika ligor som spelar samma sport inte drabbats lika hårt av smittan?

Hör vad spelare från Brynäs IF och sportchefen för SDHL har att säga om det i klippet ovan.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.