Fem ambulanser, en räddningshelikopter samt personal från räddningstjänsten skickades till olyckan. Foto: Roger Nilsson

Sju till sjukhus efter tågolycka utanför Hofors

Uppdaterad
Publicerad

Sju personer har skadats vid en olycka mellan ett persontåg och en lastbil utanför Hofors. Drygt 20 personer befann sig på tåget som fick evakueras.

Det var vid 19-tiden på torsdagskvällen som ett persontåg på väg mot Gävle kolliderade med en lastbil strax norr om Hofors.

Sju personer skadades lindrigt och fördes till sjukhus i Falun och Gävle.

Stor räddningsinsats

Stora räddningsinsatser drogs igång när larmet om olyckan kom. Fem ambulanser, en räddningshelikopter samt personal från räddningstjänsten skickades till olyckan.

En buss skickades till olycksplatsen för att föra de passagerare som klarat sig oskadda vidare till sina destinationer. Vid 21.30 hade tåget evakuerats och inga resenärer fanns kvar på platsen.

– Räddningstjänsten har avslutat på platsen och lämnat över till Trafikverket, säger Martin Johansson, inre befäl på Gästrike Räddningstjänst.

Oskadda resenärer hämtades med buss. Foto: Roger Nilsson

Polisen utreder olyckan

Vid olyckstillfället färdades 24 personer, inklusive personal, med tåget. Enligt polisen kommer händelsen att utredas som vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer