”Det har lugnat ner sig på sista tiden tycker jag” – säger Roseli Östling på Hotell Alderholmen om den allt mindre sexhandeln på hotell i Gävle. Foto: SVT/TT

Sexhandeln i Gävle sker allt mer i privatuthyrda bostäder

Publicerad

Många hotell i Gävle har ett nära samarbete med polisen när de får in bokningar där de misstänker prostitution. Hotellens anpassningar för att motverka sexhandeln gör att personer som köper och säljer sex, i allt högre grad, söker sig till privatuthyrda lägenheter.

Hotell Alderholmen, till exempel, har en svart bok där de sparar bilder på sexköpare och prostituerade som tidigare varit på hotellet.

De strafförelägganden som utfärdats för sexköp under de senaste åren visar att sexhandeln har bedrivits på flera olika platser över hela stan. Hotell Alderholmen märker av att aktiviteten på hotellen inte är lika hög som tidigare.

SVT Gävleborg granskar sexhandeln

– Det har lugnat ner sig på sista tiden tycker jag, säger Roseli Östling, hotellansvarig på Hotell Alderholmen.

– Om man hyr ut sin bostad på bokningssidor på nätet ska man absolut vara mer observant över vem man faktiskt hyr ut till, säger Pernilla Eriksson, områdespolis i Gävle. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Gävleborg granskar sexhandeln

Mer i ämnet