Signar Mäkitalo gör under torsdagen sin sista presskonferens som regionens smittskyddläkare. På fredag går han på semester tills hans anställning upphör. Nu lämnar han för samma tjänst i Sörmland. Hör honom berätta i inslaget varför han slutar. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Efter 13 år som smittskyddsläkare i Gävleborg – nu checkar Signar Mäkitalo ut

Uppdaterad
Publicerad

För många räcker det med att säga Signar så vet man vem som menas. Den här veckan, mitt under brinnande coronapandemi, så gör Gävleborgs smittskydsläkare Signar Mäkitalo sina sista arbetsdagar i länet.

– Jag kommer från Tornedalen och där är man väldigt noga med rengöring. Det sas att min mormor tvättade ladugården så att den var ren och luktade klorin. Så jag har varit intresserad av bakterier och virus i hela mitt liv och läste om de redan som tonåring. Så när jag började läsa till läkare var det självkart vad jag skulle syssla med, säger Signar Mäkitalo.

SVT Gävleborg hängde med Signar Mäkitalo på hans löprunda i Boulognerskogen i Gävle dagarna innan han loggar av och börjar samma tjänst i Sörmland.

Hör honom berätta i inslaget varför han slutar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet