Ett av fåren på gården är nu avlivat, på grund av dess skador. Alla tre var mycket undernärda då Länsstyrelsen kontrollerade gården. Foto: Länsstyrelsen

Sjuka, magra djur på gård i Gästrikland

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen i Gävleborg kräver att en privatperson i Ockelbo kommun omgående ska vidta åtgäder, bland annat för att hens djur ska gå upp i vikt.

Vid en djurskyddskontroll som Länsstyrelsen Gävleborg genomförde tidigare i höst upptäcktes bland annat haltande får, magra katter och brandrisk i häststall. Nu krävs akuta åtgärder.

Anmälan

Kontrollen gjordes efter att Länsstyrelsen fått in en anmälan angående en sjuk tacka. Anmälaren rapporterade att den haltade kraftigt och var mycket mager. Enligt djurägaren skulle just den tackan ha avlivats men detta hade inte blivit av på grund av tidsbrist.

Dålig luft och brandrisk

I djurstallet var det för dålig ventilation samt brandfarliga lampor. Sjuka katter sågs även på gården under Länsstyrelsens kontroll.

Även tillstånd för de tio hästar som fanns på gården saknades.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer