Foto: Stina Stjernkvist/TT

Sjuksköterska Ivo-anmäls – uppfattas som fara för patientsäkerheten

Uppdaterad
Publicerad

Gävle kommun har anmält en sjuksköterska som jobbat för kommunen till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Enligt anmälan ska sjuksköterskan ha ordinerat läkemedel som inte varit ordinerade av läkare. Personen ska också beställt stora mängder narkotikaklassade läkemedel.

Enligt anmälan ska sjuksköterskan även på eget initiativ satt ut läkemedel vilket ska ha orsakat patientskada. Sjuksköterskan ska inte ha kommunicerat med läkare innan borttagande av läkemedel. Sjuksköterskan ska också ha brustit i sin sekretess och berättat om kända personer som den har träffat på i sjukvårdssammanhang.

Personen jobbar inte längre kvar hos kommunen. Sjuksköterskan ska ha visat brister i sitt yrkesutövande som uppfattas så stora att vårdgivaren inte längre kunde garantera patientsäkerhet, står det i anmälan till Ivo.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer