Hudiksvalls kommunhus. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Skolledaren i Hudiksvall skulle avskedas efter sexuella trakasserier – säger upp sig istället

Uppdaterad
Publicerad

Den skolledare som skulle avskedas för sexuella trakasserier i Hudiksvalls kommun har nu istället kommit överens med kommunen om att säga upp sig.

Mannen varslades nyligen efter en utredning där det framkommit att han utsatt två personer för kränkningar och sexuella trakasserier. Nu rapporterar Sveriges Radios P4 att mannen sagt upp sig på arbetsgivarens uppmaning, istället för att bli avskedad.  

I Hudiksvalls tidning berättar kommunens personalchef Maria Larsson att parterna kommit överens om den här lösningen eftersom det blir en kortare process än om kommunen avskedat skolledaren. 

Intern utredning – men ingen polisanmälan

Enligt kommunens egna utredning har det handlat om sexuella trakasserier i form av att det ”förekommit ord, kommentarer och sms som inte kan uteslutas ha en sexuell natur”.

Ingen polisanmälan har gjort mot skolledaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.