Mannen som nu dömts för mordet på kvinnan i 45-årsåldern hade en relation med henne. Han greps ett par timmar efter att hon avlidit av två skottskador i magen. Foto: Robin Herzog/SVT & Polisen

Sköt kvinna två gånger – döms till livstids fängelse för mordet i Färila

Uppdaterad
Publicerad

Vid 19.30-tiden den 29 juli hittades en kvinna i 45-årsåldern död i ett hus utanför Färila i Ljusdals kommun. Hon hade skjutits i magen två gånger med ett hagelgevär. I dag dömdes mannen som stått misstänkt för mordet till livstids fängelse. 

Mannen som är i 45-årsåldern ska ha haft ett förhållande med kvinnan och erkänt att han höll i vapnet när två skott avlossades. Under själva rättegången ska han dock ha nekat till brott. Enligt hans egen utsaga ska han ha snubblat när han hållit i vapnet och i samband med detta råkat avfyra två skott. 

Hudiksvalls tingsrätt valde dock att inte tro detta och dömer mannen till livstids fängelse för mord, men också för vapenbrott. Utöver livstidsdomen ska han sammanlagt betala 280 000 kronor i skadestånd.

– Domen har gått min klient emot så jag utgår ifrån att den kommer att överklagas, säger Bo Karlsson, 45-åringens försvarsadvokat.

Olika bedömningar

En försvårande omständighet i målet är att kvinnans barn, som båda är under 15 år, var närvarande vid händelsen och därmed blev vittnen till hur deras mamma dog av skadorna.

– Det är naturligtvis så här i sådana här fall att man kan göra lite olika bedömningar gällande olika sorts uppgifter som kommit fram. Tingsrätten har gjort sin bedömning och den går rakt emot min klients, säger Bo Karlsson.

Hör advokaten uttala sig om domen i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottdramat i Färila

Mer i ämnet