Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Skutskär siktar mot tredje raka finalen – vill ta tillbaka guldet

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongen slutade med en försmädlig finalförlust mot Västerås efter straffar. Till den här säsongen vill lagets spelande tränare gärna ta tillbaka guldet till Skutskär.

I våras var Skutskärs bandydamer i sin andra raka final. Och det hela kom att avgöras efter stor straffdramatik, där Skutskär missade alla sina straffar vilket gjorde Västerås till svenska mästare.

– Det var faktiskt tufft tycker jag. Extra tufft också eftersom vi förlorade efter straffar, säger Skutskärs tränare Johanna Petterson.

Tillbaka som spelande tränare

Förra året var Johanna Pettersson föräldraledig och spelade inte för egen del. Nu är hon tillbaka i rollen som spelande tränare, en dubbelfunktion hon även hade förrförra säsongen som slutade med guld. Men även om hon ser fram emot att återigen vara delaktig i spelet menar hon att de regerande mästarna Västerås får bära favoritskapet.

Västerås är favoriter

– De har ett extremt bra lag och vi blir bättre för varje år. Sedan finns det även andra lag som är med och slåss. Men vi har varit i två finaler och vill spela en tredje raka. Så det gäller att kriga sig till en final och i finalen kan allting hända.

I klippet berättar Johanna Pettersson om hur hon ser på förra årets final och vad hon tror om den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.