Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skutskärs IF ordförande Sören Sandström säger att dambanyn har betytt mycket för klubben de senaste åren. Foto: Saga Dillner/SVT, TT

Skutskär bandys ordförande: ”Idag är jag ledsen”

Uppdaterad
Publicerad

Med endast sju kontrakterade spelare drar sig Skutskärs IF ur elitserien i bandy. Klubben har en diger meritlista med ett SM-guld 2018 och två silver under de senaste åren.

Det var på föreningens Facebooksida som föreningen under tisdagsförmiddagen lämnade informationen till medlemmar och fans.

– Vi har under hela våren och sommaren jobbat intensivt för att förnya kontrakten med fjolårets trupp samt värva nya spelare för att skapa ett slagkraftigt lag inför kommande säsong. Men antalet intresserade damspelare räcker inte till och tjejerna väljer hellre andra klubbar, och då är det bara att inse att det inte kommer att fungera med de förutsättningar vi har att erbjuda, skriver Sören Sandström, ordförande för Skutskärs IF bandyklubb.

– Vår satsning på idrott på lika villkor för tjejer och killar kommer emellertid att fortsätta, och den grundprincipen kommer vi aldrig att överge. Uppstarten av dambandyn blev en härlig injektion som skapade ett nytt tänk i hela föreningen, skriver han.

Sandström tillägger att ”klubbens självklara målsättning är att återstarta ett seniorlag för damer när det finns spelarunderlag för det”.

Oklart vad som händer med elitserieplatsen

Vad som händer med Skutskärs plats i elitserien är oklart.

– Det är oerhört tråkigt och beklagligt att Skutskär har landat i det här beslutet, men samtidigt har vi respekt för att alla engagerade krafter runt klubben har gjort precis allt de kan för att lösa problemet, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy till ligans hemsida.

Enligt Selin ska nu Svenska Bandyförbundets tävlingsenhet utreda hur serien ska spelas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.