”Hall helt avgörande” – Skutskär saknar hall och hamnar på efterkälken. Spelaren Angelica Östlund berättar om förutsättningarna. Foto: SVT

”Hall helt avgörande” – Skutskär saknar hall och hamnar på efterkälken

Uppdaterad
Publicerad

Så sent som 2020 spelade Skutskär sin tredje raka SM-final och många satsande bandydamer sökte sig dit. Laget har fortfarande slagkraft, men till den här säsongen har man tappat flera tongivande spelare till konkurrerande klubbar med möjlighet att träna och spela under tak.

– Jag tror det kommer vara avgörande att ha en hall. Det kommer bli varmare och vi kommer inte kunna spola upp isen lika tidigt som vi vill, säger Angelica Östlund som är en av de bärande spelare som kommer representera Skutskär kommande säsong.

I damernas elitserie är Skutskär i nuläget nästan ensamma om att hålla till utomhus. Och nu skissar föreningen på en lösning med övertryckshall som en förhållandevis billig lösning för att försöka hänga med i arenaracet.

Även Ljusdal saknar hall

Även i Ljusdal som under senare håller till i landets näst högsta liga saknar man hall. Och frågan är om behovet av hall gör att man riskerar tappa föreningar.

– Man kan se det på många sätt men det är också en trovärdighetsfråga att vi tar hand om den energi vi förbrukar och då är det bästa sättet att bygga över de befintliga isytorna med en hall, menar Lars Wennerholm som är ansvarig för anläggningsfrågor på Svenska Bandyförbundet.

I klippet kan du se skisser på den tänkta övertryckshallen och tränaren Johannes Siirtola berättar om planerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.