De Skutskärsbor som SVT Gävleborg har varit i kontakt med är negativa till nedläggningen av banken. Foto: Arvid Jansson/SVT

Skutskärs sista bank stänger i december – hänvisar kunder till Gävlekontoret

Publicerad

I veckan har Handelsbanken i Skutskär kontaktat sina kunder och meddelat att kontoret på orten kommer att stänga. Handelsbankens kontor var det sista på orten som nu blir helt utan bankkontor att besöka.

– Jag har jobbat cirka tio år som kontorschef i Skutskär och har trivts väldigt bra under den här tiden så det är med visst vemod vi stänger kontoret, säger Magnus Sjökvist, kontorschef på Handelsbanken i Skutskär.

I september 2020 gick Handelsbanken ut med information att de skulle minska antalet kontor i landet från 380 till cirka 200 till slutet av 2021. Nu närmar perioden sitt slut och Skutskärkontoret kommer ha sin sista öppna dag 3 december.

– Våra kunder har sedan flera år tillbaka använt våra digitala tjänster mer och mer, något som har ökat på grund av pandemin vilket gjort att Skutskärkontoret har efterfrågats i mindre omfattning, säger Magnus Sjökvist.

Kunder hänvisas till Gävle

I veckan skickade Handelsbanken ut brev till samtliga av sina kunder och har även kontaktat vissa kunder på telefon. Kunderna kommer från och med 4 december att vara hänvisade till kontoret i Gävle om de behöver göra ett fysiskt besök.

Finns det inte ett värde för er att finnas kvar på mindre orter?  

– Den lokala närvaron är och kommer vara grunden i Handelsbanken, även om vi inte kommer finnas i fullt lika många lokaler. Man ska dock komma ihåg att vi kommer finnas kvar och med marginal har störst kontorsnät i Sverige, säger Magnus Sjökvist.

Alla på Skutskärkontoret har anställningen kvar i banken och kommer börja på nya kontor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.