Kontoret i Edbyn är öppet fram till den 15 februari 2019. Foto: Annelie Storm-Andersson

Swedbank stänger sitt kontor i Edsbyn

Publicerad

Swedbank har beslutat att stänga ned sitt kontor i Edsbyn och istället flytta verksamheten till Bollnäs.

Kontoret i Edsbyn stängs ned fredagen den 15 februari 2019 och verksamheten flyttas till Bollnäs med alla personal som får jobba kvar. Samhället har förändrats och de digitala lösningarna som Swedbank erbjuder gör att kunder allt mer väljer att göra sina ärenden hemifrån.

– Det har förändrats ganska markant att de möter oss genom datorn, telefonsamtal eller via mobilappen. Samtidigt ser vi att komplexiteten i våra ärenden ökar, gällande bolån, sparande och pensioner, säger Annelie Storm-Andersson, kontorschef i Hälsingland.

Vill stärka kompetensen

De på Swedbank i Edsbyn har lagt märke till att kunder vill ha mer avancerad rådgivning idag. Därför flyttas kontoret till Bollnäs för att stärka kompetensen där och möta upp behovet menar Annelie Storm-Andersson.

– Vi respekterar att all förändring tar tid att vänja sig vid, men genom den här förändringen kommer vi att långsiktigt ge våra kunder en bättre service med generösare öppettider och kompetent personal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.