Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Yr och tröttare än vanligt” – hör Gävleborna om värmeböljan. Foto: Gävleborna om värmeböljan

SMHI varnar för höga temperaturer i Gästrikland

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen och tisdagen väntas dygnets högsta temperatur nå minst 30 grader på flera håll i Gästrikland. SMHI har utfärdat en gul vädervarning för höga temperaturer.

Värmen kan enligt SMHI innebära en ökad påfrestning på kroppen vilket kan ge problem för framförallt riskgrupper. Hör i inslaget ovan vad Gävleborna tycker om värmen.

  • Gul: Väderutveckling som kan medföra konsekvenser för samhället, vissa risker för allmänheten samt vissa skador på egendom och miljö. Störningar i en del samhällsfunktioner är förväntade.
  • Orange: Väderutveckling som kan medföra allvarliga konsekvenser för samhället, fara för allmänheten samt allvarliga skador på egendom och miljö. Störningar i samhällsfunktioner är förväntade.
  • Röd: Väderutveckling som kan medföra mycket allvarliga konsekvenser för samhället, stor fara för allmänheten samt mycket allvarliga skador på egendom och miljö. Omfattande störningar i samhällsfunktioner är förväntade.

Läs mer och se aktuella varningar på SMHI:s hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer