Kraftiga regnskurar kan ge stora mängder på kort tid, varnar SMHI för under natten mot lördag. Foto: Johan Nilsson/TT/SVT Väder

SMHI varnar för skyfall över Hälsingland i kväll och i natt

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har gått ut med en varning för skyfallslikande regn över stora delar av Hälsingland. Det är fråga om kraftiga regnskurar som kan orsaka översvämningar.

Varningen gäller stora delar av Dalarna, Hälsingland och Medelpad samt östra Härjedalen, ostligaste Jämtland och södra Ångermanland.

Från fredag kväll bildas kraftiga regnskurar som lokalt väntas ge stora regnmängder på kort tid. Regnet är kopplat till en front som rör sig åt nordost under natten.  Regnet kan orsaka översvämningar på vägar, källare och viadukter.

– Det kommer förekomma stora lokala variationer och exakt var de största regnmängderna faller är svårbedömt, skriver SMHI på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.