Foto: Johanna Norin/TT

Smittan ökar på Sandvik – nu införs snabbtester

Publicerad

Sandvik har märkt av en ökning i spridningen av coronaviruset inom företaget – därför inför man snabbtester och tillgång till munskydd från nästa vecka.

– Vi måste skydda medarbetare som inte kan jobba hemifrån, säger Ulrika Porath, pressansvarig på Sandvik SMT.

Sandvik är Sveriges näst största industriområde och för tillfället jobbar ungefär 3 000 personer på plats i Sandviken.

För att kunna stoppa smittan kräver företaget att de som kan jobba hemifrån gör det. Men när covid-19 återigen sprids snabbare i samhället – och även på Sandvik – kommer man att ta till nya insatser med start från nästa vecka.

– Vi aktiverar ytterligare åtgärder som frivilliga snabbtest och tillgång till munskydd, säger Ulrika Porath, pressansvarig på Sandvik SMT.

Har stängt lokaler

Sedan i mars i fjol har personal som kunnat jobbat hemifrån och företaget har stängt lokaler och utökat städningen. De nya åtgärderna ska framför allt skydda dem som måste åka in till industriområdet i Sandviken för att utföra sina jobb.

Riktlinjerna sedan tidigare är att försöka hålla sig till sin del av området och träffa så få som möjligt. Men för underhållspersonal som rör sig på stora delar av området blir det svårare och den är därför prioriterad.

– Det är viktigt att de har möjlighet att snabbtesta sig, säger Ulrika Porath som är nöjd med hur företaget har hanterat pandemin hittills:

– Det har fungerat väldigt bra, men det betyder inte att vi inte påverkas. Vi är ett stort företag, vi påverkas liksom övriga samhället, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer