Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se smittskyddsläkaren i Region Gävleborg, Shah Jalal berätta hur han ser på att restriktionerna tas på bort i slutet på september. Foto: SVT

Smittskyddsläkaren i Gävleborg: Restriktionerna tas bort för tidigt

Publicerad

Smittskyddsläkaren i Region Gävleborg tycker det är lite för tidigt att ta bort restriktionerna som finns i samhället. Shah Jalal hade gärna sett att restriktionerna låg kvar till slutet av året.

Den 29 september slopas deltagartaken för offentliga tillställningar, allmänna sammankomster och för privata sammankomster. Även restriktioner på serveringsställen tas bort samt rådet om att arbeta hemifrån slopas.

– Jag kan tycka det är lite för tidigt att ta bort restriktionerna, säger Shah Jalal, smittskyddsläkare i Region Gävleborg.

Det som återstår av restriktioner efter den 29 september är steg 5 i regeringens plan för avveckling av restriktioner. Det handlar till exempel om att stanna hemma när man är sjuk, hålla avstånd och ha god handhygien.

Se smittskyddsläkaren berätta mer om hur han ser på att restriktionerna tas bort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet