Visa alla (2)

Britney Spears – störst hittills i Sandviken

Publicerad

På lördagen anländer Britney Spears till Sandviken för att på kvällen ställa sig på scenen i Göransson arena. Och förberedelserna är i full gång.

OBS: Artikeln publicerades i augusti 2018.

Tidigare i veckan har Fredrik Granting som är vd för Göransson arena varit i Berlin som förberedelse inför Britney Spears Sandvikenbesök. Han berättar om tretton stora långtradare som rullar runt med det som behövs för att iscensätta världsstjärnans show.

När man läser turnéplanen och hittar Sandviken bland platser som Washington, New York, Oslo, London och Glasgow är det lätt att bli en smula förundrad.

– Det visar att vi vill och kan och att faktiskt kunnat sälja in, inte bara Sandviken men en hel region som en intressant spelplats och där tycker jag vi legat litet i framkant, förklarar Fredrik Granting.

Största arrangemanget

Tidigare har arenan i Sandviken haft besök av bland andra 50 Cent, Scorpions och Bryan Adams men det här evenemanget som beräknas locka omkring 12 000 åskådare är det klart största. Och Sandvikenborna verkar ha snappat upp att det är något på gång.

– Ja Britney Spears ska spela på Göransson arena, meddelar Mikael Kajlöv som dock inte ska gå på konserten själv. Det ska däremot Lisa Karlsson som ser fram emot att barndomsidolen ska komma på besök.

– Fantastiskt, jättekul! Hon kommer ju inte till någon annan plats i Sverige, så att hon kommer till Sandviken när man själv bor här är ju fräckt! Då känner man sig litet sedd, avslutar Lisa Karlsson.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer