Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Till hösten startar Socialtjänsten en ny enhet som ska arbete med det ökande antalet ansökningar om hjälp vid våld i nära relationer. Foto: SVT/Arvid Jansson

Socialtjänsten startar ny enhet för att stoppa våld i nära relationer

Uppdaterad
Publicerad

Antalet ansökningar i Gävle kommun om hjälp från socialtjänsten gällande våld i nära relationer ökar. Det gör att Socialtjänsten i höst startar en ny enhet där man samlar kompetens inom området under ett och samma tak.

Den nya enheten börjar sitt arbete i höst och kommer att samla de olika instanserna vid ansökningar om hjälp gällande våld i nära relationer på ett och samma ställe. Enheten kommer både kunna tillhandahålla utredningar och insatser som stödsamtal och hjälp till skyddat boende.

– Vi ser att människor söker hjälp i större utsträckning och det behovet vill vi möta, säger Lena Hörnell, kontorschef Välfärd Gävle. 

Med den nya enheten vill Socialtjänsten öka tillgänglighet och jobba förebyggande.

– När vi är har kompetenser mer samlade tror jag att vi blir mer kunniga och specialiserade inom området våld i nära relationer, säger Lena Hörnell, kontorschef Välfärd Gävle. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer