Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här söker frivilliga efter den försvunna kvinnan i Järvsö. Foto: Lari Honkanen / SVT

30 frivilliga i sökinsats efter försvunna kvinnan i Järvsö

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen har sökandet i Järvsö efter en försvunnen kvinna i 65-årsåldern fortsatt. På plats har drygt 30 volontärer från frivilliggruppen FIKK Sweden deltagit i sökinsatserna.

Det var drygt 30 volontärer från frivilliggruppen FIKK Sweden, frivilliga insatser vid kris och katastrof, som deltog i torsdagens sökinsatser i Järvsö. En av dem är Inger Bruske, som känner den försvunna kvinnan genom brukshundsklubben.

– Det är fruktansvärt, det är ett mysterium och vi förstår ingenting. Jag hoppas verkligen vi får ett svar på det, säger Inger Bruske.

Polisen kallar in dykare

Polisen valde under onsdagkvällen att avsluta den aktiva sökinsatsen, då man bedömer att man nu har sökt på alla ställen där det är rimligt att söka. Men Mårten Stål, stationsbefäl för lokalpolisområde i Hälsingland vill vara tydlig med att polisen inte släppt ärendet bara för att de inte är på plats.

– Har vi patruller som är lediga får de åka ut för att göra åtgärder om så behövs. Exempelvis om vi får tips som vi måste åka för att bedöma vad det är. Om man har hittat tillhörigheter i terrängen tillexempel, eller om vi skulle behöva höra någon på plats, säger Mårten Stål.

En teori som lyfts är att kvinnan ska ha försvunnit i vattnet, något som polisen vill undersöka närmare.

– Vi jobbar nu för att få in dykare från polisen inom en snar framtid för att söka av strandkanten, säger Mårten Stål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.