Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Sjöberg i Hamrånge låter inte elpriserna påverka hans planer: 130 000 lampor ska upp till jul. Foto: Anders Öhlund/SVT, Arkivbild

Sommaren är över – då plockar Mikael i Hamrånge fram julpyntet

Publicerad

Sommaren lider mot sitt slut och många har nyligen börjat jobba igen. Då börjar Mikael Sjöberg i Hamrånge norr om Gävle i förbereda inför årets julbestyr.

– Varje år pyntar jag upp mitt hus. Det har blivit en tradition nu i tio år. Här finns allt från små renar och tomtar till en riktig tomteverkstad, säger Mikael Sjöberg.

15 000 besökare i fjol

Ifjol kom drygt 15 000 besökare för att se Mikael Sjöbergs hus och känna julstämning. I år satsar Mikael på mycket teknik och massor med nya lampor för att lysa upp huset.

Att elpriset nu är rekordhögt bekymrar inte Mikael. Han bor i elområde två där elen är billig.

– Jag räknar med att kunna tända upp 120 000–130 000 lampor nu till jul, säger Mikael Sjöberg som går med tomteluva nästan hela december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.