Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Jag kan inte svara på vad som händer framöver, säger Åsa Ahlgren Berndtson, kommunikationschef på Stena Recycling. Se henne berätta mer. Foto: Frida Ahlén/SVT

Stena Recycling efter branden i Gävle: ”Vi får ta dag för dag”

Uppdaterad
Publicerad

Hur det kommer att bli för Stena Recyclings verksamhet i Gävle efter storbranden kan företaget inte svara på i dag torsdag.

– Jag kan inte svara på vad som händer framöver, vi får se över det. Vi koncentrerar oss på att ta hand om våra medarbetare på bästa sätt, säger Åsa Ahlgren Berndtson, kommunikationschef på Stena Recycling.

Det var under onsdagseftermiddagen som larmet om branden kom till räddningstjänsten. Hela kvällen, natten och under torsdagen har släckningsarbetet pågått.

– Så snart räddningstjänsten avslutat släckningsarbetet och vi får möjlighet att komma in och ta över, så kommer vi att göra ett uppröjningsarbete, sa Åsa Ahlgren Berndtson, kommunikationschef på Stena Recycling, under torsdagen.

Under eftermiddagen avslutade räddningstjänsten arbetet med branden.

– Klockan 16 avslutade vi arbetet och har nu lämnat över det till Stena som hyr in personal för efterarbete, säger Tommy Törling, inre befäl vid räddningstjänsten.

Brand tidigare i år

Så sent som i mars i år utbröt en brand på Stena Recycling i Gävle, då var det returpapper som brann.

– De här två bränderna har ingenting med varandra att göra. Att det nu händer två gånger inom loppet av ett halvt år är tråkigt och något vi absolut inte vill ska hända, säger Åsa Ahlgren Berndtson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer