Stora mängder vatten på Nygatan i Gävle efter det omfattande läckaget under måndagskvällen. Foto: Roger Nilsson

Stor vattenläcka i centrala Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Ett omfattande vattenläckage inträffade på Nygatan i centrala Gävle på måndagskvällen. Stora mängder vatten forsade nedför gatan.

Under morgonen har den läckande vattenledningen lagats.

Larmet kom in strax efter klockan halv nio på måndagskvällen efter att en större vattenledning längs Nygatan sprungit läck.

– Det är rätt kopiösa mängder har jag förstått, sa Martin Johansson, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst under kvällen.

Ett område på Nygatan spärrades av i samband med händelsen. En timme efter att larmet kom hade räddningstjänsten lämnat platsen.

Anledningen till att stora mängder vatten läckte ut på gatan var att det gått hål på den stora vattenledningen som går under Nygatan. Enligt Gästrike Vatten var det två hål och mer komplicerat att laga än vanligt.

Vattnet stängdes av under kvällen och vid 10.30-tiden på tisdagsförmiddagen meddelade Gästrike Vatten att läckan är lagad och att alla har fått tillbaka sitt vatten.

Om någon av de intilliggande butikerna, eller restaurangerna skadats till följd av vattenläckan var oklart under måndagskvällen. De fastighetsägare som SVT varit i kontakt med under tisdagsmorgonen har inte upptäckt några vattenskador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.