Storsatsning på idrottshallar i Sandviken: ”Största genom tiderna” Foto: TT/ARKIVBILD

Sandviken storsatsar på idrott: ”Största genom tiderna”

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att två nya idrottshallar ska byggas i Sandviken. Idrottshallarna kommer att ligga på Jernvallen och i Storvik. Satsningen beskrivs som den största någonsin på rörelse, folkhälsa samt barn och unga i kommunen.

Idrottshallen på Jernvallen kommer att vara en inomhushall för gymnastik och bollsporter. Hallen i Storvik kommer att bli en allaktivitetshall för möten, idrott och rörelse. I Storvik kommer även den befintliga Parkhallen att renoveras.

Idrottshallarna planeras att börja byggas nästa år.

Sandviken

– Det känns glädjande och viktigare än någonsin med anledning av pandemin. Vi stärker lokalsamhället och gör stora investeringar för att utveckla kommunen och folkhälsan, säger Peter Kärnström (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Sandvikens kommun meddelar också att Storviksbadet inte kommer att renoveras.

– Vi har inte ekonomi att göra allt, utan måste prioritera, säger Conny Grönberg (L), kultur och fritidsnämndens ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sandviken

Mer i ämnet