Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör projektchefen Mitalee Kotak om varför projektet varit en stor utmaning. Foto: Stefan Larsson/SVT

”Största utmaningen vi haft” – projektet ska få företag som drivs av utrikesfödda kvinnor att växa

Uppdaterad
Publicerad

Utrikes födda kvinnor som driver egna företag är en kraftigt underrepresenterad grupp. Samtidigt finns det en stor potential bland dessa kvinnor. Det menar Mitalee Kotak som är projektchef över Accelerate your business.

– Vi måste ta vara på de här kvinnorna som driver företag, säger Mitalee Kotak.

Accelerate your business är ett projekt som riktar sig till kvinnor som är födda utomlands och som driver företag i Gävleborg. Totalt har projektet kommit i kontakt med över 200 företag som drivs av utrikesfödda kvinnor i länet. Utifrån dem har 15 företagare valts ut för att utveckla sin affärsutveckling samt få mentorsstöd och möjligheten till att nätverka.

– De finns men de kanske inte syns och hörs lika mycket som andra, säger Mitalee Kotak, projektchef och vice vd på Hudiksvalls näringslivsbolag som äger projektet.

Projektet finansieras av Region Gävleborg med en miljon kronor och Tillväxtverket med fyra miljoner kronor. Projektet pågår under två år och avslutas hösten 2021.

Hör mer i videoklippet högst upp i artikeln – därför är arbetet en stor utmaning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer