Hör projektchefen Mitalee Kotak om varför projektet varit en stor utmaning. Foto: Stefan Larsson/SVT

”Största utmaningen vi haft” – projektet ska få företag som drivs av utrikesfödda kvinnor att växa

Uppdaterad
Publicerad

Utrikes födda kvinnor som driver egna företag är en kraftigt underrepresenterad grupp. Samtidigt finns det en stor potential bland dessa kvinnor. Det menar Mitalee Kotak som är projektchef över Accelerate your business.

– Vi måste ta vara på de här kvinnorna som driver företag, säger Mitalee Kotak.

Accelerate your business är ett projekt som riktar sig till kvinnor som är födda utomlands och som driver företag i Gävleborg. Totalt har projektet kommit i kontakt med över 200 företag som drivs av utrikesfödda kvinnor i länet. Utifrån dem har 15 företagare valts ut för att utveckla sin affärsutveckling samt få mentorsstöd och möjligheten till att nätverka.

– De finns men de kanske inte syns och hörs lika mycket som andra, säger Mitalee Kotak, projektchef och vice vd på Hudiksvalls näringslivsbolag som äger projektet.

Företagande i Gävleborg

Projektet finansieras av Region Gävleborg med en miljon kronor och Tillväxtverket med fyra miljoner kronor. Projektet pågår under två år och avslutas hösten 2021.

Hör mer i videoklippet högst upp i artikeln – därför är arbetet en stor utmaning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Företagande i Gävleborg

Mer i ämnet