Hör Tillväxtverket berätta om utmaningarna för utländsktfödda att driva eget företag. Foto: Stefan Larsson/SVT

Tillväxtverket gav företagarprojektet fyra miljoner i stöd

Uppdaterad
Publicerad

Tillväxtverket arbetar med att stötta företag i Sverige. Myndigheten gav fyra miljoner kronor i stöd till företagarprojektet Accelerate your business, som har startats för att få företag som drivs av utrikes födda kvinnor att växa.

Tillväxtverkets arbete med att underlätta för nyanlända kvinnor och män att starta företag i Sverige sker på uppdrag av Sveriges regering. Som en del i det arbetet finansierar Tillväxtverket projekt som till exempel Accelerate your business.

– Vi ser att den här målgruppen har andra utmaningar. Man kanske inte har nätverket och har svårare att få till en finansiering för att starta ett företag, säger Helena Nyberg Brehnfors, enhetschef Tillväxtverket.

Hur ser möjligheterna ut för personer med utländsk bakgrund att driva företag? Hör Tillväxtverket berätta mer i videoklippet högst upp i artikeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Företagande i Gävleborg

Mer i ämnet