Hör röster om drop-in vaccinering på Bromangymnasiet i Hudiksvall Foto: Lari Honkanen

Stort intresse för vaccinering på Bromangymnasiet i Hudiksvall

Uppdaterad
Publicerad

Så fort drop-in-vaccineringen på Bromangymnasiet i Hudiksvall startade började elever att strömma in till kön. Många passade på att få sin första dos av vaccin mot covid-19.

– Det här är smidigt så får man det gjort, säger Ida Frank, elev på Bromangymansiet

– Skönt att man kunde får det här direkt på plats, säger hennes väninna Lova Bengtsson Fors. De har båda två precis fått sin första dos. 

Coronaviruset i Gävleborg

Ska öka vaccinationsgraden

Det är Hudiksvalls kommuns krisledning som tillsammans med Bromangymnasiet och Region Gävleborg sett till så att drop-in vaccineringen kom på plats i samband med skolstarten. Gymnasieelever har en vaccinationsgrad på 60 procent i Gävleborg och det här är ett sätt att öka graden ytterligare på lokal nivå.

– Det är många som kommit hit och jag tror att det kan vara lättare att gå med en kompis, säger Louise Lindstedt, skolsköterska på Bromangymnasiet. 

Om behov finns kommer fler tillfällen till vaccination att erbjudas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet