Matchen mellan Syrianska och Dalkurd spelades inför tomma läktare. Foto: SVT

Syrianska ställs mot Dalkurd – Gävlepolisen sätter in extra personal

Uppdaterad
Publicerad

Polisen sätter in extra personal inför matchen mellan Dalkurd och Syrianska på Gavlevallen i kväll måndag. Trots att matchen ska spelas inför tomma läktare.

Gavlevallens läktare kommer eka tomma under matchen mellan Dalkurd och Syrianska. Polisen misstänker ändå att supportrarna kommer komma till Gävle.

Polisens beslut grundar sig på en riskbedömning som både Dalkurd och Syrianska har gjort. Därför väljer man att spela inför tomma läktare.

Polisen har dessutom satt in extra personal under matchen för att den ska kunna genomföras utan allvarligare ordningsstörningar. Det man främst vill undvika är pyroteknik och konfrontationer mellan lagens supportrar.

− Vi arbetar tillsammans med arrangören för att matchen ska bli en trevlig och säker tillställning. Vårt fokus ligger på det brottsförebyggande arbetet så att vi kan göra så få ingripanden som möjligt och undvika att det sker konfrontationer mellan de två lagens supportrar, säger Johan Ryman, supporterpolis.

SVT:s reporter Markus Dahlberg befann sig på matchen och han meddelade att vid matchstart var det väldigt lugnt.

– En polis som jag pratat med sa att det har inte synts till så många supportrar heller, säger Markus Dahlberg.

Superettan

Dalkurd FF logo

Dalkurd FF

4 - 1

Syrianska FC logo

Syrianska FC

Gavlevallen, Gävle
Domare: Fredrik Klitte

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.