Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Tore Meek/TT

Tandläkare i Sandviken ivo-anmäld efter felaktiga behandlingar

Uppdaterad
Publicerad

En tandläkare i Sandviken har ivo-anmälts av Folktandvården Gävleborg med hänvisning till patientsäkerheten. Orsaken är upprepade klagomål från patienter gällande ohörsamhet och hårdhänthet.

Under coronapandemin ska bland annat tandläkaren haft svårt hinna med behandlingar som normalt tar ett besök. Vilket medfört att patienter som tillhör riskgrupper har behövt återkomma vid flera tillfällen.

Sedan tidigare har tandläkaren även utfört ingrepp som inte överensstämt med patienters besvär. Vid några tillfällen har han också fortsatt behandlingar trots önskemål från patienter om avbryta.

– Vi var medvetna om problem sedan tidigare men omfattningen eskalerade under pandemin. Att ivo-anmälan dröjde till maj beror på att vi behövde samla in fakta, säger Bengt Vikman, chefsläkare, Folktandvården Gävleborg.

Tandläkaren kan fortfarande vara yrkesverksam

I dagsläget har tandläkaren kvar sin yrkeslegitimation och tandläkaren har själv avvisat alla synpunkter och hänvisar till arbetsmiljön och klinikens oförstående ledning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer