Arkivbild Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Tandläkare skalade av kvinnas tand

Publicerad

En tandläkare i Gästrikland kritiseras av Inspektionen för vård och omsorg (IVO) efter att denne i samband med borttagning av tandsten hos en patient skalade av hela framsidan på hennes ena tand.

Kvinnan hade ilningar och smärta i tänderna och hade behandlats för tandsten hos en tandhygienist. En månad senare upprepar en tandläkare samma behandling. IVO menar att detta kan ha medfört en extra påfrestning på patientens tänder som därmed medförde risk för tandskador. I samband med behandlingen lossnade framsidan på tanden.

Vidtagit åtgärder

Eftersom patienten upplevt ilningar och smärta brukar det enligt, IVO, kunna vara gnisslande eller pressande av tänder som är en orsak. Därför anser de att tandläkaren skulle fokuserat på detta och gjort undersökning med avseende på detta. IVO riktar därför kritik mot tandläkaren.

Arbetsgivaren har vidtagit åtgärder för att något liknande inte ska upprepas igen.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer