Tidningshus i Hudiksvall avspärrat

Uppdaterad
Publicerad

Svenskarnas Parti har under natten ”spärrat av” Hudiksvalls tidnings entré då dom anser att tidningen bedriver ”svenskfientlig propaganda”.

Flera nyhetsredaktioner och  kommunhus runt om i landet har den senaste tiden utsatts för avspärrningar. Tidigare har Mora tidning drabbats och inatt utsattes både kommunhuset i Hudiksvall och tidningsredaktionen Hudiksvalls Tidning. Medarbetarna på HT möttes av en skylt som hänvisade till att byggnaden var förseglad, signerat Svenskarnas Parti. 

-Skylten påstod att vi bedrev svenskfientlig propaganda, säger ansvarig utgivare Gunilla Kindstrand som tog ner skylten och har valt att polisanmäla händelsen.

-Man kan tycka att det här inte borde vara så allvarligt och att det bara är en manifestation, men det som är oerhört otäckt i detta är att det visar vad dessa rörelser strävar efter för typ av samhälle. Det är  ett samhälle där tidningarna tiger, där det inte finns någon granskning och där det inte finns ett öppet samtal eller en debatt. Det skrämmer mig, säger Gunilla Kindstrand ansvarig utgivare på Hudiksvalls Tidning.

På Svenskarnas Partis hemsida och Facebook-sida har partiet tagit på sig ansvaret för aktionerna och lagt upp bilder från alla ställen som spärrats av.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.