Sara Carlsson, enhetschef på Skolinspektionen. Foto: SVT

Genomförde tillsyn på Nya Kastets skola

Publicerad

Skolinspektionen har nu genomfört en så kallad tillsyn på Nya Kastets skola i Bomhus. Men det dröjer innan det står vilka konsekvenser granskningen får.

– Ett beslut kan bli klart innan sommaren, säger Sara Carlsson, enhetschef på Skolinspektionen.

Tidigare lärare på Nya Kastets skola har varnat för flera brister i verksamheten. Det har till exempel handlat om avsaknad på en kompetent rektor och brister i undervisningen.

Flera politiker i Gävle kommun engagerade sig i frågan, och kommunens tjänstemän ålade skolan att bygga ett bullerplank på grund av för höga bullernivåer på skolgården.

Träffade politiker, granskade skola

I början av den här veckan besökte representanter för Skolinspektionen politiker i kommunstyrelsen för att förklara sitt arbete med tillsyn. I samband med detta gjorde man även en tillsyn på den aktuella skolan.

– Nu ska vi ta ställning till det material vi har samlat in. Ett beslut kan bli klart innan sommaren, säger Sara Carlsson vid tillsynsenheten.

Det var tidningen Gefle Dagblad som i en serie artiklar uppmärksammade förhållandena på Nya Kastets skola.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.