Tjeckiens Rudolf Cerveny mot Rysslands Andrei Svetlakov under söndagens ishockeymatch i Beijer Hockey Games mellan Ryssland och Tjeckien på Hovet. Nu ansluter han till Brynäs. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Tjeckisk landslagsforward klar för Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

I dag blev det klart att den tjeckiske anfallaren Rudolf Cerveny förstärker Brynäs inför SHL-avslutningen och det stundade slutspelet.

Brynäs sportdirektör Andreas Dackell och rådgivaren Inge Hammarström har följt spelarmarknaden över vintern för att förstärka lagets anfallsspel.

29-årige Rudolf Cerveny kommer närmast från slovakiska KHL-klubben Slovan Bratislava.

— Det är en tjeckisk landslagsspelare som gjort landskamper under de tre senaste säsongerna. Senast blev han inkallad nu till Beijer Hockey Games. Vi har fått goda referenser via vårt kontaktnät i Tjeckien och vår bedömning är att det är en spelare som kommer att höja standarden i vår trupp, säger Andreas Dackell till Brynäs IF:s hemsida.

Kontraktet gäller säsongen ut och den tjeckiske forwarden debuterar borta mot Timrå på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.