Unga spelare inom ishockeyn oroar sig inte så mycket över att drabbas av en hjärnskakning. Foto: SVT

Tonåringar inte oroliga över hjärnskakningar inom ishockeyn

Publicerad

I veckan har SVT Nyheter Gävleborg berättat om hjärnskakningar inom elithockeyn. Några spelare från Strömsbro pojkar 04 berättar hur de tänker kring att drabbas av en hjärnskakning.

I en serie inslag har vi berättat om hur flera SHL-spelare drabbats hårt av hjärnskakningar, bland annat före detta Brynässpelaren Sebastian Lauritzen, som haft sju hjärnskakningar och påverkat  inte bara honom utan hela hans familj.

Men de yngre spelarna verkar inte vara så oroliga ännu över att drabbas av en hjärnskakning.

– Jag är inte så orolig över att drabbas av en hjärnskakning. Det är mer bland de större så jag är inte så jätte rädd för det än så länge men det är ju farligt ändå. Det är tråkigt på ett sätt men är det hockey man gillar så är det det man spelar, säger Theo Widen Schade, Strömsbro P04.

Riskerna uppmärksammas

Tränarna och lagledarna försöker ändå att uppmärksamma pojkarna kring riskerna.

– Vi försöker hjälpa grabbarna på den här nivån och vara försiktiga på isen och inte sätta sig själva i de situationer, till exempel en bit från sargen där man kan få fula tacklingar bakifrån, säger lagledaren för Strömsbro pojkar 04, Thomas Ohlsson.

– Det blir hårdare smällar när man blir äldre, så jag jag lite orolig då det kan ta slut på hela hockeykarriären, säger Filip Nilsson, Strömsbro pojkar 04.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.