Lisa Hansson upptäckte i slutet på förra året att inbrottstjuvar varit i fritidshuset. I videon berättar hon hur det känns att haft inbrott. Foto: Nadya Norton/SVT

Toppnotering för anmälda inbrott i Bollnäs – Lisa Hansson drabbad: ”Det är obehagligt”

Uppdaterad
Publicerad

Förra året nåddes en toppnotering vad gäller antalet anmälda inbrott i bostad, fritidshus, källare och vind i Bollnäs kommun. 167 anmälningar gjordes, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet, Brå.

År 2010 gjordes 74 anmälningar om inbrott i Bollnäs kommun, men under 2020 ökade anmälningarna, enligt Brå.

Antalet anmälda inbrott i bostad, fritidshus, källare och vind i Bollnäs kommun, från 2010 till och med år 2020. Foto: SVT

– Det som sticker ut när det gäller Bollnäs är inbrott i källare och vind. Det är livsstilskriminella som har varit mer aktiva och de har en missbruksproblematik. De behöver hitta medel för att finansiera sitt eget missbruk och då gör de inbrott, säger Helena Sundberg som är kommunpolis i Bollnäs.

SVT Gävleborg har träffat Lisa Hansson som i slutet på förra året upptäckte att inbrottstjuvar varit i fritidshuset.

I videon ovan berättar hon hur det känns att ha haft inbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.