Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tova Pernu från Bergvik bakar inte bara på bageri utan även på videoappen Tiktok. Foto: SVT

Tova från Bergvik bakar för nästan 90 000 följare på Tiktok

Uppdaterad
Publicerad

Tova Pernu, 22, är född i Bergvik utanför Söderhamn men bor numera i Gävle där hon arbetar på bageri. Utöver bakandet på jobbet så har hon ett konto där hon visar upp sina bakkunskaper för nästan 90 000 följare – och har över 1,9 miljoner gilla-markeringar.

Intresset för bakning har funnits i Tova Pernus liv sedan barnsben. Nu arbetar hon som bagare och på appen Tiktok publicerar hon videor från när hon på fritiden ägnar sig åt sin största hobby – nämligen bakning. För nära hundra tusen följare och med snart två miljoner gilla-markeringar så delar hon flera gånger i veckan videor med hoppet om att inspirera andra.

Hur känns det att ha så många som tittar på dina videos?

– Jag blir lite rädd när jag tänker på det, säger Tova Pernu med ett skratt.

Bakning som terapi

– Ibland så kommer det fram någon och säger hej, det är gulligt.

Tova Pernu verkar trots yrket som bagare och med sidokarriären inte tröttna på att baka. Det händer inte sällan att hon kommer hem från en arbetsdag och direkt börjar baka hemma.

– Att baka känns som terapi för mig.

Se klippet för att höra mer och se Tova Pernus bakverk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.