Under söndagsmorgonen inträffade en trafikolycka med bland annat en hästtransport inblandad. Foto: Daniel Sjöholm

Trafikolycka med hästtransport på bro över Ljusnan

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter 8-tiden på söndagsmorgonen kom ett larm om en trafikolycka på en bro som går över Ljusnan vid Höljebro utanför Söderhamn. Enligt SOS Alarm är det två stycken personbilar och en hästtransport inblandade i olyckan.

Tre enheter från räddningstjänsten och två ambulanser var på väg till platsen strax efter halv niotiden på söndagsmorgonen enligt SOS-alarm. Det var fem personer inblandade i olyckan varav två stycken var barn. Även en häst var inblandad i olyckan.

– Alla har tagit sig ur fordonen på egen hand, säger Martin Johansson, larmbefäl på räddningstjänsten Gävleborg.

Trafikpåverkan

Enligt Trafikverket har det mycket stor påverkan på trafiken och vägen är avstängd under räddningsarbetet. Enligt räddningstjänsten rör det sig om plåtskador på fordonen och arbetet med att göra vägen framkomlig beräknas hålla på till niotiden på söndagsmorgonen.

– Det är lite stökigt att få undan hästtransporten bland annat, säger Martin Johansson.

Ingen brottsmisstanke

Polisen var även på plats och enligt Tobias Ahlén Svalbro som är presstalesperson på polisen ska bilen med hästtransport ha kört först och sedan fått sladd. Bilen som kommer efter ska då ha försökt att väja men i och med att det är sladd på bilen framför så kommer hästtransporten och slår in i bilen.

– Det ska ha varit jättehalt på platsen, säger Tobias Ahlén Svalbro.

Enligt polisen så finns det inga personskador och de kommer skriva det som en trafikolycka utan misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.